Ingredienser
Skala
- 100 g smör
- 0,5 g saffran
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl sötmandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Hacka sötmandel grovt.
- Smält smöret och blanda sedan ner saffran i det smälta smöret.
- Häll sockret i en bunke. Häll därefter det smälta smöret med saffran i bunken med sockret.
- Vispa ner äggen i bunken.
- Tillsätt bakpulver, hackad mandel och vetemjöl.
- Knåda till en smidig deg.
- Dela degen i två delar och forma till längder.
- Lägg längderna på bakplåtspappret.
- Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
- Ta ut plåten med längderna på och skär varje längd i 20 jämna bitar.
- Sänk temperaturen i ugnen till 115 grader.
- Sätt in plåten igen och låt saffransskorporna torka i ugnen i ca. 30 min.
- Ta ut plåten med skorporna och låt skorporna svalna.