Saffransskorpor

Detta recept ger dig härligt goda saffransskorpor som är smaksatta med sötmandel.
Ställ gärna en burk med dessa godbitar på godisbordet till jul. Då kommer de sannolikt gå åt på ett kick.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
saffransskorpor 2

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 70 min.
  • Portioner: 40 st.

Ingredienser

Skala
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl sötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Hacka sötmandel grovt.
  4. Smält smöret och blanda sedan ner saffran i det smälta smöret.
  5. Häll sockret i en bunke. Häll därefter det smälta smöret med saffran i bunken med sockret.
  6. Vispa ner äggen i bunken.
  7. Tillsätt bakpulver, hackad mandel och vetemjöl.
  8. Knåda till en smidig deg.
  9. Dela degen i två delar och forma till längder.
  10. Lägg längderna på bakplåtspappret.
  11. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  12. Ta ut plåten med längderna på och skär varje längd i 20 jämna bitar.
  13. Sänk temperaturen i ugnen till 115 grader.
  14. Sätt in plåten igen och låt saffransskorporna torka i ugnen i ca. 30 min.
  15. Ta ut plåten med skorporna och låt skorporna svalna.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Lästips: Här hittar du fler julrecept.

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle