Här lär du dig hur du gör supergoda plättar på kall risgrynsgröt!
Dessa plättar är enkla att tillaga och passar perfekt som såväl mellanmål som en lättare lunch eller kvällsmat.
Servera gärna dina risgrynsplättar med grekisk yoghurt och rårörda lingon.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 5 dl kall risgrynsgröt1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk socker (kan uteslutas)2 äggSmör till stekning
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker och ägg i en bunke. Rör ner risgrynsgröten i samma bunke. Hetta upp en stekpanna eller ett plättjärn på spisen. Stek plättarna i rikligt med smör. När dina risgrynsplättar fått en fin färg är de klara för att serveras. Tips Plättarna blir goda även om du inte väljer att tillsätta extra socker.
Recept av: Kajsa Rosqvist Steg för steg1. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och ägg.
2. Blanda ner risgrynsgröten i smeten.
3. Blanda till en jämn smet och stek plättarna i smör.
4. Servera dina goda risgrynsplättar med exempelvis grekisk yoghurt och rårörda lingon.
Fler recept vi tror du gillar