Mellisdags

Müslikakor

Med bara fyra ingredienser fixar du dessa smarriga müslikakor. De är så smidiga att ha hemma och ta till när det vankas mellis eller för att ta med på utflykten.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Muslikakor

Müslikakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: ca. 10 st.

Ingredienser

Skala
  • 8 st färska och urkärnade dadlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk vatten
  • 5 dl müsli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa dadlar och jordnötssmör i en mixer till en massa.
  3. Häll massan i en skål och blanda med müsli.
  4. Forma runda kakor och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen 15 – 20 minuter.
  6. Låt kakorna svalna av på galler.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Mixa dadlar och jordnotssmor
Det ska bli en formbar massa
Blanda massan med musli i en skal
Forma till kakor och gradda mitt i ugnen.

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle