Ingredienser
Skala
- 400 g palsternacka (ca 4 st stora)
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 4 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skala och grovriv palsternackorna.
- Vispa hälften av mjölken med mjölet i en skål till en jämn smet.
- Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen, saltet och pepparn i skålen med mjöl- och mjölkblandningen.
- Vispa tills smeten är väl blandad.
- Vänd ner riven palsternacka i smeten.
- Stek plättarna på medelvärme i stekpanna eller plättjärn, cirka 3 min på varje sida.
- Palsternacksplättarna är nu färdiga att servera.
- Servera gärna plättarna med lingonkeso. För att göra lingonkeso rör du ihop cirka 4 msk rårörda lingon med 250 gram keso.