Palsternacksplättar

Dessa plättar med palsternacka blir riktigt goda och passar perfekt till såväl mellis som lunch. De passar också bra till matlådan eller utflykten.

Du får lätt runda och fina palsternacksplättar av denna smet, och värt att veta är att plättarna verkligen håller ihop.

Servera gärna dessa goda palsternacksplättar med lingonkeso genom att blanda lite rårörda lingon med keso. Keso med lingon och dessa plättar på palsternackor trivs riktigt bra ihop🤩

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Palsternacksplattar5

Palsternacksplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: ca. 25 st.

Ingredienser

Skala
  • 400 g palsternacka (ca 4 st stora) 
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och grovriv palsternackorna.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjölet i en skål till en jämn smet.
  3. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen, saltet och pepparn i skålen med mjöl- och mjölkblandningen.
  4.  Vispa tills smeten är väl blandad.
  5. Vänd ner riven palsternacka i smeten.
  6. Stek plättarna på medelvärme i stekpanna eller plättjärn, cirka 3 min på varje sida.
  7. Palsternacksplättarna är nu färdiga att servera.
  8. Servera gärna plättarna med lingonkeso. För att göra lingonkeso rör du ihop cirka 4 msk rårörda lingon med 250 gram keso.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle