Syrensaft

Denna saft är så somrig i smaken och får en himmelskt fin färg från syrener. Det är faktiskt busenkelt att göra din egen saft, det blir billigare och du slipper även onödiga tillsatser.

Så bjud gärna på denna goda och friska saft till sommarfikat. Servera den förslagsvis väl kyld med några isbitar i.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Syrensaft

Syrensaft

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

    Ingredienser

    Skala
    • 20 knippen syrenblommor
    • 3 st citroner
    • 5 dl vatten
    • 5 dl strösocker

    Instruktioner

    1. Tvätta syrenerna och skiva citronerna.
    2. Lägg syrenerna och de delade citronerna i en kastrull.
    3. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull på spisen.
    4. Ställ av kastrullen från plattan.
    5. Lägg syrener och citroner i kastrullen och lägg på locket.
    6. Låt kastrullen stå kallt i 2-3 dagar.
    7. Sila av saften och häll upp i flaskor.
    8. Blanda saften med vatten och njut!

    Värt att notera

    Förvara saften i kylskåp. Det går även bra att frysa ner saften.

    • Författare: Kajsa Rosqvist

    Steg för steg

    Skolj syrener och skiva citronerna
    Koka upp vatten och socker
    Lagg citroner och syrener i grytan och lagg pa locket 1
    Sila av saften och hall upp pa flaskor
    Njut av somrig saft av syrener och citron

    Fler recept vi tror du gillar

    Kajsa Rosqvist

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

    Håll dig uppdaterad

    cross-circle