Ingredienser
Skala
Kladdkaka
- 15 dadlar
- 1 banan
- 3 ägg
- 2 dl mandelmjöl/vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 2 krm salt
Chokladkräm
- 15 st dadlar
- 1/2 msk kakao
- 2 msk kallt kaffe
Topping
- Flingsalt
- Färska jordgubbar
Till formen
- Kokosolja
- Kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa samman urkärnade dadlar, banan och ägg.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa samman äggsmeten med de torra ingredienserna.
- Smörj en springform med kokosolja och bröa med kokosflingor.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Gör under tiden chokladkrämen. Börja med att mixa urkärnade dadlar, kakao och kaffe till en jämn kräm.
- Ställ krämen svalt.
- Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
- Bred chokladkrämen över kakan.
- Toppa kakan med lite flingsalt och färska bär, inkludera förslagsvis jordgubbar.