Kladdkaka

Här kommer ett recept på en nyttig kladdkaka som är sötad med banan. Den toppas med en len chokladkräm, flingsalt och bär. Kladdkakan blir härligt kladdig och innehåller inget vitt socker.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kladdkaka2

Kladdkaka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 8 port. 1x

Ingredienser

Skala
Kladdkaka
  • 15 dadlar
  • 1 banan
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl/vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
Chokladkräm
  • 15 st dadlar
  • 1/2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
Topping
  • Flingsalt
  • Färska jordgubbar
Till formen
  • Kokosolja
  • Kokosflingor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman urkärnade dadlar, banan och ägg.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Vispa samman äggsmeten med de torra ingredienserna.
  5. Smörj en springform med kokosolja och bröa med kokosflingor.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Gör under tiden chokladkrämen. Börja med att mixa urkärnade dadlar, kakao och kaffe till en jämn kräm.
  8. Ställ krämen svalt.
  9. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
  10. Bred chokladkrämen över kakan.
  11. Toppa kakan med lite flingsalt och färska bär, inkludera förslagsvis jordgubbar.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Form smoras med kokosolja
Gradda kakan 10 min
Lat svalna helt
Bred chokladkramen over kakan

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle