Grötmuffins

Att laga till muffins till mellanmålet är så smidigt. Dessa muffins kan du njuta av både hemma och när du är på språng. Du kan nämligen enkelt ta med dig dessa muffins utan att det blir en massa kladd.

Men hur är de att baka då?

Jo, dessa muffins är smidiga att baka. Ingredienserna kostar inte heller så mycket och de blir supergoda!

Grötmuffins är ett väldigt trevligt alternativ till både frukostgröten eller till mackan. Värt att veta är också att du kan frysa ner dem för att sedan plocka upp dem allt eftersom de går åt.

Bra att veta

  • Det går utmärkt att lägga till ca. 1 dl bär eller hackade nötter i smeten.
  • Du kan smaksätta dina muffins med exempelvis kardemumma, kanel och/eller med vaniljpulver.
  • När dina muffins svalnat går det lättare att lossa dem från pappret.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grotmuffins

Grötmuffins

  • Total tid: ca. 35 min
  • Antal: ca. 13 muffins

Ingredienser

Skala
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 st mogna bananer
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl flytande honung

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  4. Blanda samman mosade bananer, rapsolja, honung och ägg i en annan skål.
  5. Häll äggsmeten i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl.
  6. Fördela smeten i muffinsformar.
  7. Toppa dina muffins med lite havregryn.
  8. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  9. Ta ut dina muffins och låt dem svalna av.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda torra ingredienser i en skål och övriga ingredienser i en annan skål.

Bland i olika skalar

2. Blanda samman och blanda till en jämn och fin smet.

Blanda till jamn smet

3. Fördela smeten i muffinsformar, och grädda dem mitt i ugnen ca. 25 min

Fordela smeten i muffinsformar

4. Låt dem svalna av innan du lossar dem från muffinsformen.

Lat dina muffins svalna av

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle