Mellisdags

Morotsmuffins

Dessa muffins är mycket hälsosamma och de blir riktigt saftiga och goda. Morotsmuffins passar särskilt bra när du snabbt behöver ett hälsosamt mellanmål på exempelvis resan, på jobbet eller till barnen efter skolan.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Saftiga muffins med morot

Morotsmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 12 port.

Ingredienser

Skala
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 stor morot (2 dl riven morot)

Till topping

  • 1 msk solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ägg och mjölk i en annan bunke.
  4. Riv morot fint på ett rivjärn och vänd ner i bunken med ägg och mjölk.
  5. Tillsätt rapsolja i bunken.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna.
  8. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  9. Ta ut dina muffins från ugnen och låt dem svalna av.
  10. Nu är dina muffins klara att serveras.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle