Ingredienser
Till smeten
- 3 st mogna bananer
- 3 dl havregryn
- 5 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
Till fyllningen
- 3 st äpplen
- 1 tsk kanel
Övrigt
- Två msk smör till stekningen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa samman banan, havregryn, ägg, bakpulver och kanel i en skål till en jämn smet.
- Skala äpplena och tärna dem i bitar på cirka 1x1 cm.
- Stek äppelbitarna mjuka med smör och kanel. Att steka bitarna i cirka 3 min på medelvärme brukar vara lagom. Du ska även röra om under stekningen.
- Fördela smeten så den fyller hälften av varje muffinsform.
- Placera en jämn mängd äppelbitar i varje muffins och avsluta med att tillföra all kvarvarande smet över äppelbitarna.
- Grädda dina muffins mitt i ugnen i cirka 15 min.
- Ta ut formen från ugnen och låt dina muffins svalna.
- Nu kan du servera dina goda mellismuffins.
Värt att notera
Du kan byta ut ditt "vanliga" havregryn mot fiberhavregryn om du vill tillreda särskilt nyttiga mellismuffins.