Pumpapannkakor

Det är en bra idé att laga mat på pumpa när det är säsong, alltså främst under oktober och november. Det går nämligen att göra så mycket god mat av pumpa!

Här lär vi dig hur du lagar magiskt goda pannkakor som är gjorda på pumpa🤩

Pumpapannkakor är såväl matiga som nyttiga, och således utmärkta att servera som bland annat lunch, kvällsmat eller mellanmål.

Till dessa pannkakor använde vi pumpasorten Butternut. Butternutpumpan är något sötare än genomsnittspumpan och påminner lite om zucchini i smaken.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpapannkakor

Pumpapannkakor

  • Total tid: 25 min.
  • Antal: ca. 7 st.

Ingredienser

Skala
  • 400 g pumpa (skalad och tärnad) 
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ dl bakpulver
  • 1 tsk kanel 
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Koka pumpan i en kastrull på spisen tills den blir mjuk, vilket brukar ta mellan cirka 10 och 15 minuter.
  2. Häll av vattnet och mosa pumpan med hjälp av en potatisstöt. Låt därefter moset svalna.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, socker och salt i en bunke.
  4. Vispa äggen i en annan bunke och vispa sedan ner mjölken i bunken med de vispade äggen.
  5. Rör ned mjölblandningen och pumpamoset i bunken med ägg och mjölk. Vispa därefter ingredienserna till en jämn smet.
  6. Hetta upp en panna på spisen och stek dina pumpapannkakor i rikligt med smör.
  7. Servera pannkakorna med valfria tillbehör såsom sylt, grädde och/eller socker.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Pumpa

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle