Ingredienser
Skala
- 400 g pumpa (skalad och tärnad)
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- 2 dl mjölk
- 1 ½ dl bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk mald ingefära
- 2 msk socker
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Koka pumpan i en kastrull på spisen tills den blir mjuk, vilket brukar ta mellan cirka 10 och 15 minuter.
- Häll av vattnet och mosa pumpan med hjälp av en potatisstöt. Låt därefter moset svalna.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, socker och salt i en bunke.
- Vispa äggen i en annan bunke och vispa sedan ner mjölken i bunken med de vispade äggen.
- Rör ned mjölblandningen och pumpamoset i bunken med ägg och mjölk. Vispa därefter ingredienserna till en jämn smet.
- Hetta upp en panna på spisen och stek dina pumpapannkakor i rikligt med smör.
- Servera pannkakorna med valfria tillbehör såsom sylt, grädde och/eller socker.