Mellisdags

Kesoplättar

Här kommer ett recept på otroligt lättlagade och goda plättar med få ingredienser. Värt att veta är även att de blir härligt krämiga inuti tack vare att keso är huvudingrediensen.

Så följ detta recept så får du alltså ett gott, enkelt och nyttigt mellis på omkring 20 minuter. Servera gärna med färska bär och en klick vispgrädde, alternativt kvarg.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Blabarsplattar

Kesoplättar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 2 port.

Ingredienser

Skala
  • 250 g keso
  • 3 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till kesoplättarna i en bunke.
  2. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  3. Stek kesoplättarna i smör i en stekpanna på spisen på medelvärme.
  4. Servera direkt.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle