Havrekakor med banan

Här får du ta del av ett recept på hälsosamma kakor som är bakade på havregryn och banan. Det passar utmärkt som mellanmål, men det går minst lika bra att äta kakorna som renodlade snacks.

3 fördelar med havrekakor med banan

  1. Bananer innehåller rikligt med fiber och vitamin C.
  2. Havre innehåller rikligt med fiber.
  3. Dessa kakor är nyttigare än vanliga kakor.
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Havrekakor med banan7

Havrekakor med banan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 st mogna bananer
  • 4 dl havregryn 
  • 1 dl jordnötssmör 
  • 1 dl hackade hasselnötter 
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda de mosade bananerna i en skål tillsammans med havregryn, jordnötssmör och hackade hasselnötter.
  4. Rulla 12 st bollar (eller fler om du skalar receptet) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje boll.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen 20 i minuter.
  7. Låt kakorna svalna.
  8. Smält chokladen och ringla den över kakorna.
  9. Låt kakorna svalna i ditt kylskåp.
  10. Kakorna är nu färdiga att servera.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle