Havrekakor med banan

Här får du ta del av ett recept på hälsosamma kakor som är bakade på havregryn och banan. Det passar utmärkt som mellanmål, men det går minst lika bra att äta kakorna som renodlade snacks.

3 fördelar med havrekakor med banan

  1. Bananer innehåller rikligt med fiber och vitamin C.
  2. Havre innehåller rikligt med fiber.
  3. Dessa kakor är nyttigare än vanliga kakor.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havrekakor med banan7

Havrekakor med banan

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 2 st mogna bananer
  • 4 dl havregryn 
  • 1 dl jordnötssmör 
  • 1 dl hackade hasselnötter 
  • 50 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Blanda de mosade bananerna i en skål tillsammans med havregryn, jordnötssmör och hackade hasselnötter.
  4. Rulla 12 st bollar (eller fler om du skalar receptet) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck till varje boll.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen 20 i minuter.
  7. Låt kakorna svalna.
  8. Smält chokladen och ringla den över kakorna.
  9. Låt kakorna svalna i ditt kylskåp.
  10. Kakorna är nu färdiga att servera.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Inspiration och bilder

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle