Dela grönkålen i mindre bitar och lägg grönkålen i en skål tillsammans med olivolja, citronsaft och salt. Rör om så vätskan och saltet fördelar sig över grönkålen.
Kavla ut den färdiga pizzabottnen något på ett mjölat bakbord.
Lägg pizzabottnen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Bred crème fraiche över pizzabottnen.
Riv mozzarella över pizzan och fördela sedan grönkålen över den.
Hacka valnötter grovt och strö över pizzan.
Grädda pizzan i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, alltså ca 10 minuter.
Ta ut pizzan ur ugnen, strö kärnor från granatäpple över den och njut av en riktigt god pizza!
Recept av:Kajsa Rosqvist
Steg för steg
1. Dela grönkålen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med citronsaft, olivolja och salt.
2. Kavla ut pizzabottnen något på mjölat bakbord.
3. Bred crème fraiche över pizzabottnen.
4. Riv över mozzarella på pizzabottnen.
5. Fördela grönkål över pizzan och ringla slutligen över grovhackade valnötter.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter. När pizzan är färdiggräddad, lägg på kärnor från granatäpple och njut av en riktigt god pizza.
Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.