Grönkålspizza med mozzarella och valnötter

Här kommer ett recept på en fräsch och god pizza som passar extra bra vid jul.

Den görs på färdig pizzabotten vilket underlättar otroligt mycket samtidigt som pizzan blir minst lika god som om du gjort din egen deg😀.

Varför krångla till det när du inte måste?

Grönkålen blir härligt krispig på pizzan, och tillsammans med citronsaften blir pizzan magiskt god.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fardig gronkalspizza

Grönkålspizza med mozzarella och valnötter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 st pizzabotten 400 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g grönkål
  • 225 g mozzarella
  • 1/2 citron
  • 1 nypa salt
  • 1 dl valnötter
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 st granatäpple

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela grönkålen i mindre bitar och lägg grönkålen i en skål tillsammans med olivolja, citronsaft och salt. Rör om så vätskan och saltet fördelar sig över grönkålen.
  3. Kavla ut den färdiga pizzabottnen något på ett mjölat bakbord.
  4. Lägg pizzabottnen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Bred crème fraiche över pizzabottnen.
  6. Riv mozzarella över pizzan och fördela sedan grönkålen över den.
  7. Hacka valnötter grovt och strö över pizzan.
  8. Grädda pizzan i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, alltså ca 10 minuter.
  9. Ta ut pizzan ur ugnen, strö kärnor från granatäpple över den och njut av en riktigt god pizza!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Dela grönkålen i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med citronsaft, olivolja och salt.

Dela gronkal i mindre bitar

2. Kavla ut pizzabottnen något på mjölat bakbord.

Kavla ut botten

3. Bred crème fraiche över pizzabottnen.

Bred creme fraiche over pizzabotten

4. Riv över mozzarella på pizzabottnen.

Riv over mozzarella

5. Fördela grönkål över pizzan och ringla slutligen över grovhackade valnötter.

Fordela gronkal pa pizzan

6. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter. När pizzan är färdiggräddad, lägg på kärnor från granatäpple och njut av en riktigt god pizza.

Fardig gronkalspizza
Fardig gronkalspizza 2

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle