Ingredienser
- 1 st pizzabotten 400 g
- 1 dl crème fraiche
- 100 g grönkål
- 225 g mozzarella
- 1/2 citron
- 1 nypa salt
- 1 dl valnötter
- 1/2 msk olivolja
- 1 st granatäpple
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela grönkålen i mindre bitar och lägg grönkålen i en skål tillsammans med olivolja, citronsaft och salt. Rör om så vätskan och saltet fördelar sig över grönkålen.
- Kavla ut den färdiga pizzabottnen något på ett mjölat bakbord.
- Lägg pizzabottnen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Bred crème fraiche över pizzabottnen.
- Riv mozzarella över pizzan och fördela sedan grönkålen över den.
- Hacka valnötter grovt och strö över pizzan.
- Grädda pizzan i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, alltså ca 10 minuter.
- Ta ut pizzan ur ugnen, strö kärnor från granatäpple över den och njut av en riktigt god pizza!