Pizzabullar

Passa på att ladda upp frysen med smarriga pizzabullar så du kan ta några av dem och ha som mellis i framtiden. Värt att veta är även att pizzabullar passar utmärkt som tilltugg på utflykten. De kladdar inte och i princip alla gillar dem, i synnerhet barn.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pizzabullar1

Pizzabullar

  • Total tid: 100 min.
  • Antal: ca. 30 st.

Ingredienser

Skala

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (fingervarmt)
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 12 dl vetemjöl

Tomatsås

  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano

Topping

  • 300 g strimlad skinka
  • 300 g riven ost

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt och olja.
  4. Rör ner vetemjöl, lite i taget, tills du har en bra deg.
  5. Knåda väl.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
  7. Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar.
  8. Kavla ut varje del av degen till en rektangel.
  9. Blanda ihop tomatsåsen genom att blanda krossade tomater, tomatpuré och oregano i en liten skål.
  10. Bred ut tomatsåsen på den utkavlade degen.
  11. Strö sedan på skinka och ost.
  12. Rulla ihop degen från långsidan.
  13. Skär skivor av rullarna, cirka 1,5 cm breda.
  14. Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper
  15. Strö ev. lite oregano över bullarna.
  16. Låt bullarna jäsa i cirka 20 minuter över bakduk.
  17. Sätt ugnen på 250 grader.
  18. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  19. Låt pizzabullarna svalna på galler.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle