Ingredienser
Skala
Pizzadeg
- 50 g jäst
- 5 dl vatten (fingervarmt)
- 2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- 12 dl vetemjöl
Tomatsås
- 2 dl krossade tomater
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
Topping
- 300 g strimlad skinka
- 300 g riven ost
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt och olja.
- Rör ner vetemjöl, lite i taget, tills du har en bra deg.
- Knåda väl.
- Låt degen jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar.
- Kavla ut varje del av degen till en rektangel.
- Blanda ihop tomatsåsen genom att blanda krossade tomater, tomatpuré och oregano i en liten skål.
- Bred ut tomatsåsen på den utkavlade degen.
- Strö sedan på skinka och ost.
- Rulla ihop degen från långsidan.
- Skär skivor av rullarna, cirka 1,5 cm breda.
- Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper
- Strö ev. lite oregano över bullarna.
- Låt bullarna jäsa i cirka 20 minuter över bakduk.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt pizzabullarna svalna på galler.