Ost- och skinkpiroger

Här kommer ett superenkelt recept på riktigt smarriga piroger som är fyllda med ost och skinka. Pirogerna i receptet är fyllda med västerbottenost för en fylligare smak, men du kan naturligtvis välja att fylla pirogerna den ost du tycker bäst om.

Det går även bra att frysa ner pirogerna och ta upp dem allt eftersom för att således alltid ha tillgång till färska piroger.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Pirog inspiration

Ost- och skinkpiroger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: ca. 10 st.

Ingredienser

Skala
  • 10 st frysta smördegsplattor
  • 200 g skinka
  • 200 g västerbottenost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram de frysta smördegsplattorna och lägg ut dem på ugnsplåtar med bakplåtspapper på.
  3. Skär skinkan i små kvadrater och riv osten grovt.
  4. Fördela ost och skinka på smördegsplattorna och strö lite svartpeppar över fyllningen.
  5. Vik ena sidan av smördegen över fyllningen och tryck till kanterna ordentligt.
  6. Vik kanterna en gång och nagga sedan kanterna med en gaffel.
  7. Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
  8. Grädda pirogerna mitt i ugnen 10 -12 minuter.
  9. Ta ut pirogerna ur ugnen och servera dem.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Fordela smordegsplattorna pa ugnsplatar
Skar skinkan i kvadrater och riv osten grovt
Fordela fyllningen pa smordegsplattorna
Vik ihop pirogerna och pensla pirogerna med uppvispat agg
Gradda pirogerna mitt i ugnen

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle