Ingredienser
Skala
- 1/2 paket jäst
- 6 dl ljummet vatten (37 grader)
- 2 tsk salt
- 1 msk flytande honung eller ljus sirap
- 3 dl havregryn
- 11 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Häll lite av det ljumma vattnet i bunken och lös upp jästen.
- Häll i resterande vatten, salt och honung/sirap i bunken.
- Rör om.
- Häll därefter i havregryn och vetemjöl i bunken.
- Blanda ingredienserna i bunken till en lagom lös deg.
- Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i kylskåp under natten (Det går också bra att jäsa på vanligt vis i rumstemperatur om tiden inte räcker till, låt då jäsa i ca 2 timmar).
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på ett väl mjölat bakplåtspapper.
- Dela degen i 3 eller 4 delar beroende på hur stora baguetter du vill ha. Du ska inte knåda degen.
- Forma varje del av degen till en baguette på bakplåtspappret.
- För över bakplåtspappret på en plåt.
- Grädda baguetterna i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Efter 15 minuter sänker du värmen till 150 grader. Sen gräddar du baguetterna ytterligare i cirka 15 minuter.
- Låt baguetterna svalna något på ett galler.