Kalljästa baguetter

Dessa kalljästa baguetter är lätt att baka och de blir supergoda. För vem vill inte ha nybakade baguetter på morgonen? Och det får du ju faktiskt med detta recept.

Värt att veta är att degen idealt ska jäsa i kylskåp under natten och sedan gräddas på morgonen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kalljasta baguetter1

Kalljästa baguetter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min + jäsn.
  • Antal: 3 stora baguetter. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1/2 paket jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung eller ljus sirap
  • 3 dl havregryn
  • 11 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll lite av det ljumma vattnet i bunken och lös upp jästen.
  3. Häll i resterande vatten, salt och honung/sirap i bunken.
  4. Rör om.
  5. Häll därefter i havregryn och vetemjöl i bunken.
  6. Blanda ingredienserna i bunken till en lagom lös deg.
  7. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i kylskåp under natten (Det går också bra att jäsa på vanligt vis i rumstemperatur om tiden inte räcker till, låt då jäsa i ca 2 timmar).
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Ta upp degen på ett väl mjölat bakplåtspapper.
  10. Dela degen i 3 eller 4 delar beroende på hur stora baguetter du vill ha. Du ska inte knåda degen.
  11. Forma varje del av degen till en baguette på bakplåtspappret.
  12. För över bakplåtspappret på en plåt.
  13. Grädda baguetterna i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Efter 15 minuter sänker du värmen till 150 grader. Sen gräddar du baguetterna ytterligare i cirka 15 minuter.
  14. Låt baguetterna svalna något på ett galler.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle