Mellisdags

Filmjölkslimpa med lingon

Denna filmjölkslimpa med rårörda lingon är så god och saftig! Du rör ihop smeten på ett kick och gräddar sedan i ugn. En annan sak många gillar med detta bröd är att ingen jästid krävs.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
omslag brod

Filmjölkslimpa med lingon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 75 min
  • Portioner: 1 limpa

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 ½ dl hasselnötter (grovt hackade)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • 1 ½ dl rårörda lingon
  • Havregryn (som topping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll ner alla torra ingredienser i en skål och blanda ihop.
  3. Tillsätt filmjölk och rårörda lingon och blanda väl.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  5. Grädda brödet långt ner i ugnen i 50 – 60 minuter.
  6. Låt brödet svalna innan du skär upp det.
  7. Njut av din goda filmjölkslimpa.

Tips

Önskar du ett grövre bröd kan du byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman alla torra ingredienser.

Blanda samman alla torra ingredienser1

2. Tillsätt filmjölk och rårörda lingon och blanda väl.

Tillsatt filmjolk 1

3. Klä en brödform med bakplåtspapper.

Kla en brodfor med bakplatspapper

4. Häll smeten i formen.

Hall smeten i formen

5. Toppa med havregryn och grädda i ugn 50 – 60 minuter med en värme på 175 gr.

Toppa med havregryn

6. Låt svalna innan du skär upp den.

Lat svalna

7. Njut av din goda filmjölkslimpa.

Filmjolkslimpa pa bord

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle