Svalkande god jordgubbslemonad

Här lär du dig tillreda en lemonad som är fantastisk i smaken, och så även svalkande som bara den.

Lemonaden passar utmärkt som en god törstsläckare en varm sommardag.

Grundvarianten av receptet ger dig en stor kanna lemonad, så även om du inte skalar receptet kommer lemonaden sannolikt räcka till alla.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Jordgubbslemonad 6

Svalkande god jordgubbslemonad

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: 1,7 liter. 1x

Ingredienser

Skala
  • 500 gram jordgubbar
  • 1 st lime
  • 2 st citroner
  • 2 dl strösocker
  • 1 liter vatten

Instruktioner

  1. Skölj och rensa jordgubbarna.
  2. Koka upp hälften av vattnet tillsammans med allt strösocker.
  3. Rör om blandningen tills sockret löst sig i vattnet.
  4. Ställ kastrullen åt sidan och häll i jordgubbarna i kastrullen.
  5. Låt kastrullen stå och dra i cirka 30 minuter.
  6. Mosa jordgubbarna i kastrullen och pressa ner saften från lime och citron i kastrullen.
  7. Sila saften med hjälp av en finmaskig sil.
  8. Låt ingredienserna kallna.
  9. Tillsätt den resterande delen av vattnet i kastrullen.
  10. Servera lemonaden väl kyld, förslagsvis med is.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle