Svalkande god jordgubbslemonad

Här lär du dig tillreda en lemonad som är fantastisk i smaken, och så även svalkande som bara den.

Lemonaden passar utmärkt som en god törstsläckare en varm sommardag.

Grundvarianten av receptet ger dig en stor kanna lemonad, så även om du inte skalar receptet kommer lemonaden sannolikt räcka till alla.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Jordgubbslemonad 6

Svalkande god jordgubbslemonad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 60 min.
  • Portioner: 1,7 liter.

Ingredienser

Skala
  • 500 gram jordgubbar
  • 1 st lime
  • 2 st citroner
  • 2 dl strösocker
  • 1 liter vatten

Gör så här

  1. Skölj och rensa jordgubbarna.
  2. Koka upp hälften av vattnet tillsammans med allt strösocker.
  3. Rör om blandningen tills sockret löst sig i vattnet.
  4. Ställ kastrullen åt sidan och häll i jordgubbarna i kastrullen.
  5. Låt kastrullen stå och dra i cirka 30 minuter.
  6. Mosa jordgubbarna i kastrullen och pressa ner saften från lime och citron i kastrullen.
  7. Sila saften med hjälp av en finmaskig sil.
  8. Låt ingredienserna kallna.
  9. Tillsätt den resterande delen av vattnet i kastrullen.
  10. Servera lemonaden väl kyld, förslagsvis med is.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle