Energibars

Här kommer ett recept på riktigt goda energibars som dessutom är otroligt enkla att baka. Välj gärna nötter och frön du redan har hemma eller dina favoriter.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Bars med choklad

Energibars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min
  • Portioner: 6–8 st

Ingredienser

Skala
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 ½ dl pumpakärnor
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl ljus sirap
  • Lite mörk choklad till topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda nötter, frön, salt och sirap i en skål.
  3. Häll ut blandningen i en form med bakplåtspapper.
  4. Tryck ut blandningen ordentligt i formen och pressa ihop den med exempelvis en slickepott.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt svalna helt.
  7. Dela kakan i lagom stora bitar.
  8. Smält chokladen och ringla den över barsen.
  9. Förvara dessa bars i frysen, då håller de längre och får rätt konsistens.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman nötter, frön, salt och sirap i en skål.

Blanda notter i skal

2. Häll ut blandningen i en form med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 20 minuter.

Hall ut blandningen

3. Låt svalna helt.

Lat svalna helt

4. Dela kakan i lagom stora bitar.

Dela kakan i lagom stora bitar

5. Ringla smält choklad över barsen och förvara sedan i frys.

Ringla smalt choklad
2024 06 12 14 39 30 Messenger
2024 06 12 14 39 47 Messenger

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle