Havrescones

Nybakade scones är så ljuvligt gott! Dessa scones är bakade med hälften havregryn vilket gör dem nyttigare och ser till att du håller dig mätt längre.

Sconesen ska räknas som superenkla bröd som höjer din frukost eller ditt mellanmål rejält😋.

Servera gärna dina nybakade scones med ost och marmelad.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Havrescones

Havrescones

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl mjölk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna.
  4. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en lös deg.
  5. Dela degen i två delar och forma två brödkakor.
  6. Lägg brödkakorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Mjöla händerna alt. skölj händerna i kallt vatten för att lättare arbeta med den lösa degen.
  8. Skär två snitt i varje brödkaka likt ett kryss, och strö slutligen över lite havregryn.
  9. Grädda sconesen mitt i ugnen ca. 10–12 minuter.
  10. Njut av dina nybakade scones!
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke/skål.

Torran ingr

2. Tillsätt smöret och finfördela det.

Finfordela smoret

3. Tillsätt mjölken och blanda till en lös deg.

Tillsatt smoret

4. Dela degen i två delar och forma till två brödkakor.

Dela degen i 2 delar

5. Skär snitt i brödkakorna och toppa med havregryn.

Skar snitt i scones

6. Grädda i ugn ca. 10–12 minuter, ta därefter ut dina scones och servera dem.

Fardiga scones

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle