Mellisdags

Chiasylt med hallonsmak

Denna sylt är bland den smidigaste sylt du kan göra! Den går verkligen på nolltid att tillaga.

Sylten är fullproppad med vitaminer och innehåller inte en gnutta vitt socker. Njut gärna av den på gröten, till pannkakorna eller till yoghurten.😋

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
chiasylt

Chiasylt med hallonsmak

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min.
  • Portioner: ca. 4 dl.

Ingredienser

Skala
  • 4 dl hallon (frysta eller färska)
  • 2 dl vatten
  • 4 msk chiafrön
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Koka upp hallon och vatten i en kastrull på spisen.
  2. Tillsätt chiafrön och vaniljpulver.
  3. Låt sylten småkoka några minuter.
  4. Häll upp sylten i förvaringsburkar och låt den svalna.
  5. Förvara sylten i kylskåp. Tänk gärna på att sylten kommer tjockna under tiden den svalnar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Lagg dina hallon i grytan
Koka upp hallon tillsammans med vatten 1
Tillsatt chiafron och vaniljpulver. 1
Hall upp den fardigkokta chiasylten i rena burkar
Njut av en harligt god och nyttig sylt

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle