Chiapudding med choklad

Detta recept på chiapudding med choklad ger dig en god, nyttig och mättande frukost, mellis eller kvällsnacks.

Du får alltså massor av nyttigheter i ett och samma glas!

3 fördelar med chiapuddingen

  1. Chiapuddingen innehåller chiafrön som är proteinrika och innehåller mängder av omega 3.
  2. Chiapuddingen innehåller kakao som bidrar med mängder av antioxidanter, men även en hög halt magnesium vilket exempelvis motverkar trötthet.
  3. Chiapuddingen innehåller vanilj som bland annat har antiinflammatoriska egenskaper som är bra för din hjärna.

Ett tips innan du börjar

Förbered gärna chiapuddingen på kvällen så har du en god frukost färdig nästa morgon.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chiapudding med choklad2

Chiapudding med choklad

  • Total tid: 10 min (+4 timmar i kylskåp).
  • Antal: 2 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 4 dl mjölk
  • 6 msk chiafrön
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

  1. Blanda chiafrön, kakaopulver och vaniljpulver i en skål.
  2. Häll mjölken i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Fördela blandningen i två skålar eller glas.
  4. Ställ glasen i kylskåp och rör om lite då och då i början av kylningen så att inte chiafröna åker ner till botten.
  5. Låt stå i kylskåp fyra timmar eller över natten.
  6. Toppa med skivad frukt eller bär och ringla över lite nötter eller kokoschips.

Värt att notera

Toppa gärna din chiapudding med bär eller skivad frukt, och ringla gärna över hackade nötter för att få lite extra crunch i puddingen!

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Chiapudding med choklad1

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle