Detta recept på chiapudding med choklad ger dig en god, nyttig och mättande frukost, mellis eller kvällsnacks.
Du får alltså massor av nyttigheter i ett och samma glas!
3 fördelar med chiapuddingen
- Chiapuddingen innehåller chiafrön som är proteinrika och innehåller mängder av omega 3.
- Chiapuddingen innehåller kakao som bidrar med mängder av antioxidanter, men även en hög halt magnesium vilket exempelvis motverkar trötthet.
- Chiapuddingen innehåller vanilj som bland annat har antiinflammatoriska egenskaper som är bra för din hjärna.
Ett tips innan du börjar
Förbered gärna chiapuddingen på kvällen så har du en god frukost färdig nästa morgon.
Skriv ut
- 4 dl mjölk
- 6 msk chiafrön
- 1 msk kakaopulver
- 2 krm vaniljpulver
- Blanda chiafrön, kakaopulver och vaniljpulver i en skål.
- Häll mjölken i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl.
- Fördela blandningen i två skålar eller glas.
- Ställ glasen i kylskåp och rör om lite då och då i början av kylningen så att inte chiafröna åker ner till botten.
- Låt stå i kylskåp fyra timmar eller över natten.
- Toppa med skivad frukt eller bär och ringla över lite nötter eller kokoschips.
Värt att notera
Toppa gärna din chiapudding med bär eller skivad frukt, och ringla gärna över hackade nötter för att få lite extra crunch i puddingen!
- Författare: Kajsa Rosqvist
Bilder och inspiration
Fler recept vi tror du gillar