Är Linas Matkasse värt pengarna?

Ja, Linas Matkasse är värt pengarna. Hos dem får du ett billigt pris, nyttiga maträtter, recept som är lätta att följa och smidiga hemleveranser av de råvaror som behövs. De erbjuder också ett brett utbud av matkassar och bra support. Linas Matkasse är ett toppval anser vi.

Erbjudande via Mellisdags

Med vår rabattkod för Linas Matkasse får du upp till 30% rabatt på din första matkasse, och 20% på dina 2 nästa matkassar hos dem. Med rabattkoden sparar du som mest 1 147 kr. Erbjudandet gäller bara nya kunder och du behåller din rabatt även om du pausar din prenumeration.

Koden är: NYSTART_LINASAFF

Rabattkod LMK

Snabbnavigering

Fördelar med Linas Matkasse

Nackdelar med Linas Matkasse

 • Ingenting

Övrig information

Bra saker med Linas Matkasse

Det är enkelt att komma igång

Det är enkelt att komma igång med Linas Matkasse. Allt du behöver göra är att gå till deras webbsida, ange rabattkoden från oss, skapa ett användarkonto och säga vad du vill ha för recept. Sen får du dina matkassar hemlevererade enligt de villkor du själv satt upp.

Skapa konto hos lina

Matkassarna har ett bra pris

Linas Matkasse erbjuder matkassar med ett lågt pris med tanke på det du får ta del av. Jämfört med konkurrenter såsom Hello Fresh ligger de ungefär lika bra i pris.

Det finns många rätter att välja på

Det finns totalt 9 typer av matkassar att välja på, som är:

 • Vegetariskt
 • Express
 • Barnfamilj
 • Vegan
 • Klassiskt och inspirerande
 • Viktväktarna
 • Enkelt och lättlagat
 • Laktosfri
 • Glutenfri

Alla kategorier av matkassar har också egna rätter, så totalt finns det cirka 100 rätter att välja på varje vecka.

Det finns manga matratter att valja pa

Ingen bindningstid

Det är ovanligt att matkasseföretag har bindningstid, och det har inte Linas Matkasse heller. Det ska ses som ytterligare en positiv sak.

Recepten är lätta att laga

De recept du får hem tar vanligtvis mellan cirka 20 och 40 minuter att tillaga. Hur snabba recepten är att tillaga beror på vilka recept du väljer, men det är inte svårt att bara välja recept som tar mindre än 30 minuter att tillaga.

Bra kundsupport finns

Hos Linas Matkasse får du snabb support via mail, chatt och telefon. Om du frågar supporten något får du generellt svar inom några minuter. Det smidigaste tycker vi är att prata med supporten via chatten, men att ringa till dem går också bra. Supporten har öppet alla helgfria vardagar mellan 09–17.

Support hos Linas matkasse

Svar på de flesta frågor får du dessutom via hjälpforumet där det finns upplysningar om de vanligaste frågorna besökare har. Så det är inte alltid nödvändigt att kontakta supporten om du behöver hjälp med något.

Forum hos Linas matkasse

De levererar till i princip hela Sverige

När Linas Matkasse var nya på marknaden levererade de främst till storstäder, men numera levererar de till i princip hela Sverige. Det finns lite adresser på landsbygden där Linas inte levererar, men bor du i en stor, medelstor eller liten stad kommer Linas Matkasse sannolikt kunna leverera sina matkassar till dig.

De har ett bra omdöme på nätet

Linas Matkasse har ett bra omdöme från de kunder som uttalat sig på internet. Vanliga saker Linas Matkasse får beröm för är bredden på recepten, råvarornas kvalitet och att recepten är smidiga att följa.

Linas matkasse omdome
Omdome linas matkasse
Omdome for linas matkasselosning

De jobbar för en bättre miljö

Linas Matkasse har ett väl fungerande och genomtänkt hållbarhetsarbete. Några exempel på det är att de:

 • Levererar råvaror som är i säsong.
 • Har i princip bara svenska leverantörer av råvaror.
 • Använder miljövänliga förpackningsmaterial.
 • Har smarta ruttplaneringar för att minimera resvägen för råvarorna från dem till dig.
 • De skänker mat som blir över (t ex vid sena ombokningar) till välgörenhet.

De har bra appar för mobil och surfplatta

Det går att administrera sina beställningar via webbsidan, men det finns också appar för mobil och surfplatta. Dessa kan du använda för att till exempel välja recept och bestämma hur många portioner din matkasse ska ha.

Linas matkasse appar

Du loggar in med din vanliga kontoinformation, och när vi provade Linas Matkasse-apparna för Android och iOS fungerade de perfekt.

Vi rekommenderar Linas Matkasse

Vi rekommenderar Linas Matkasse och ger dem utmärkelsen utmärkt produkt. Bland annat då de erbjuder prisvärda och anpassningsbara matkassar som de levererar till i princip hela Sverige. Andra bra saker med Linas Matkasse är att de har bra rykte, sortiment, support och miljötänk.

Om du vill bli kund hos Linas Matkasse, använd gärna vår rabattkod som är NYSTART_LINASAFF för att få rabatt på dina tre första matkassar.

Mellisdags Badges 02

Vanliga frågor

Vad är Linas Matkasse?

Linas Matkasse är ett matkasseföretag som levererar matkassar med precis så mycket råvaror som behövs för att du ska kunna tillaga de recept du får med. Du får matkassarna direkt hem till dörren, och du kan anpassa vilka matkassar du får via deras webbsida eller deras appar.

Kan jag pausa eller avbryta min prenumeration?

Ja, du kan pausa eller avbryta din prenumeration när du vill genom att kontakta supporten. Ingen uppsägningstid finns, och möjlighet finns att återställa ditt matkasse-abonnemang när du känner för det.

Hur kan jag betala för mina matkassar?

Hos Linas Matkasse kan du betala med bland annat faktura, kontokort, kreditkort, Klarna och Swish.

Kan jag handla från Linas Matkasse på avbetalning?

Ja, du kan köpa matkassar från Linas Matkasse på avbetalning via Klarna, men tänk på att det generellt är bäst att betala för sina matkassar i förskott.