Mellisdags

Äppelfrallor

Dessa frallor blir underbart luftiga och så saftiga! De innehåller både rivet äpple och äppelmos.

De ingredienserna ger en riktigt god smak, och hjälper till att göra äppelfrallorna extra saftiga.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Appelfrallor profil

Äppelfrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 90 min.
  • Portioner: ca. 15 st.

Ingredienser

Skala
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl äppelmos
  • 2 st äpplen (skalade och rivna)
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rågsikt
  • 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken i bunken med det smälta smöret. Låt vätskan bli fingervarm.
  3. Häll lite av den fingervarma vätskan i bunken så jästen löser sig. Häll sedan i resterande vätska.
  4. Tillsätt rivet äpple, äppelmos, salt, rågsikt och vetemjöl.
  5. Arbeta degen väl.
  6. Låt degen jäsa cirka 40 minuter under bakduk.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma frallor av degen.
  8. Lägg frallorna på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Degen behöver inte knådas.
  9. Pudra lite mjöl över frallorna och låt dem sedan jäsa under bakduk cirka 20 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter.
  12. Ta ut frallorna från ugnen och låt dem svalna något på galler.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Los upp jasten med den fingervarma vatskan
Tillsatt rivet apple appelmos salt ragsikt och vetemjol
Arbeta degen val och lat jasa under bakduk 40 minuter
Forma frallor av degen och lagg pa ugnsplatar med bakplatspapper.
Pudra lite vetemjol over frallorna
Gradda frallorna mitt i ugnen 10 15 minuter lat dem

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle