Mellisdags

Grundrecept för scones

Här får du ta del av ett gott grundrecept för goda och enkla scones.
Med hjälp av detta recept tillagar du dina scones såväl snabbt som smidigt.

Värt att veta är även att dessa scones är underbart goda till exempelvis frukost eller ett mellanmål, med en välplacerad ostskiva i och varför inte lite marmelad?

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Scones1

Grundrecept för scones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: ca. 8 st.

Ingredienser

Skala
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Arbeta ner smöret i blandningen.
  4. Häll ner mjölken i samma bunke och arbeta ihop degen.
  5. Klicka ut 8 st bullar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tänk på att med blöta händer klickar du lättare ut bullarna.
  6. Grädda dina scones mitt i ugnen i cirka 10 – 12 minuter.
  7. Servera dina scones direkt!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle