Mellisdags

Päronmarmelad med citron och ingefära

Denna marmelad blir så fräsch och god tack vare den kombinerade smaken av citron och ingefära🍋. Marmeladen har även en otroligt frisk smak som gör att den passar perfekt till ostbrickan!

Att göra egen marmelad är verkligen busenkelt. Det är också fantastiskt gott att få njuta av hemmagjord marmelad. Det känns lite extra lyxigt helt enkelt.😋

Om du gör denna marmelad får du också koll på innehållet i den. De marmelader du köper i affären har ofta onödiga och onyttiga tillsatser.

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Paronmarmelad

Päronmarmelad med citron och ingefära

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 dl.

Ingredienser

Skala
  • 1 kg päron
  • 1 citron
  • 1 liten bit färsk ingefära (på ca. två cm som ska ge en msk finriven ingefära).
  • 4 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skala och dela päronen i små bitar.
  2. Skala ingefäran och riv den fint.
  3. Lägg päronen i en kastrull tillsammans med citronsaft från citronen.
  4. Låt sjuda ca. 10 minuter.
  5. Tillsätt finriven ingefära och syltsocker.
  6. Låt koka kraftigt under lock ca. 5 minuter.
  7. Skumma av marmeladen om det behövs.
  8. Häll upp din marmelad i rena burkar.

Tips

Hemmagjord marmelad är en mycket trevlig gå bort-present.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Viktiga ingredienser för denna marmelad är päron, citron och ingefära.

Ingredienser for marmelad

2. Skala och dela päronen i små bitar.

Skala och dela paronen i sma bitar

3. Lägg päronen i en kastrull tillsammans med citronsaft och låt sjuda i 10 minuter.

Lagg paronen i en kastrull

4. Tillsätt riven ingefära och syltsocker.

Tillsatt riven ingefara och syltsocker

5. Häll upp din marmelad i rena burkar.

Hall upp din marmelad i rena burkar

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle