Rostade kikärtor

Detta är det perfekta snackset till helgen! Dessa rostade kikärtor är alltså ett nyttigt snacks som smakar underbart gott. Det är smidigt att göra dem, och kikärtorna blir härligt krispiga och så goda!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rostade kikartor 1

Rostade kikärtor

  • Total tid: 30 min.
  • Antal: 4 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikakrydda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj kikärtorna och lägg dem på ett hushållspapper för att torka några minuter.
  3. Lägg kikärtorna i en skål.
  4. Blanda olja, salt och paprikapulver i en annan skål.
  5. Häll kryddblandningen över kikärtorna och blanda väl.
  6. Fördela kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Rosta kikärtorna mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  8. Låt dem svalna innan servering.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Skolj och lat kikartorna torka 1
Hall kryddblandningen over kikartorna
Fordela pa ugnsplat med bakplatspapper
Rosta i ugnen

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle