Mellisdags

Kladdkaka

Här kommer ett recept på en nyttig kladdkaka som är sötad med banan. Den toppas med en len chokladkräm, flingsalt och bär. Kladdkakan blir härligt kladdig och innehåller inget vitt socker.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kladdkaka2

Kladdkaka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 40 min.
  • Portioner: 8 port.

Ingredienser

Skala
Kladdkaka
  • 15 dadlar
  • 1 banan
  • 3 ägg
  • 2 dl mandelmjöl/vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
Chokladkräm
  • 15 st dadlar
  • 1/2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
Topping
  • Flingsalt
  • Färska jordgubbar
Till formen
  • Kokosolja
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman urkärnade dadlar, banan och ägg.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Vispa samman äggsmeten med de torra ingredienserna.
  5. Smörj en springform med kokosolja och bröa med kokosflingor.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  7. Gör under tiden chokladkrämen. Börja med att mixa urkärnade dadlar, kakao och kaffe till en jämn kräm.
  8. Ställ krämen svalt.
  9. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
  10. Bred chokladkrämen över kakan.
  11. Toppa kakan med lite flingsalt och färska bär, inkludera förslagsvis jordgubbar.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Form smoras med kokosolja
Gradda kakan 10 min
Lat svalna helt
Bred chokladkramen over kakan

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle