Mellisdags

Rostade kikärtor

Detta är det perfekta snackset till helgen! Dessa rostade kikärtor är alltså ett nyttigt snacks som smakar underbart gott. Det är smidigt att göra dem, och kikärtorna blir härligt krispiga och så goda!

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Rostade kikartor 1

Rostade kikärtor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 4 port.

Ingredienser

Skala
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikakrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj kikärtorna och lägg dem på ett hushållspapper för att torka några minuter.
  3. Lägg kikärtorna i en skål.
  4. Blanda olja, salt och paprikapulver i en annan skål.
  5. Häll kryddblandningen över kikärtorna och blanda väl.
  6. Fördela kikärtorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  7. Rosta kikärtorna mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  8. Låt dem svalna innan servering.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Skolj och lat kikartorna torka 1
Hall kryddblandningen over kikartorna
Fordela pa ugnsplat med bakplatspapper
Rosta i ugnen

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle