Julgranola

Passa på att göra din egen granola till jul!🧑‍🎄

Denna granola är kryddad med julsmaker och innehåller bland annat hasselnötter och torkade tranbär.

Det passar perfekt att fördela julgranolan i små glasburkar och ge bort i julklapp till nära och kära. Inget slår en hemlagad julklapp som är så här pass god.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Julgranola1

Julgranola

  • Total tid: 60 min.
  • Antal: 12 dl. 1x

Ingredienser

Skala
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g torkade tranbär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka hasselnötterna grovt.
  3. Blanda havregryn, solroskärnor, linfrön, hasselnötter, kardemumma och kanel i en bunke.
  4. Tillsätt flytande honung och rapsolja i samma bunke och rör om.
  5. Fördela blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda granolan i mitten av ugnen i cirka 40 min.
  7. Ta ut plåten med granolan från ugnen och låt den svalna helt.
  8. Blanda i torkade tranbär tillsammans med granolan.
  9. Häll upp och förvara granolan i lufttäta burkar.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle