Ingredienser
Skala
- 6 dl havregryn
- 2 dl hela hasselnötter
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl linfrön
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 1 dl flytande honung
- 2 msk rapsolja
- 100 g torkade tranbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Blanda havregryn, solroskärnor, linfrön, hasselnötter, kardemumma och kanel i en bunke.
- Tillsätt flytande honung och rapsolja i samma bunke och rör om.
- Fördela blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda granolan i mitten av ugnen i cirka 40 min.
- Ta ut plåten med granolan från ugnen och låt den svalna helt.
- Blanda i torkade tranbär tillsammans med granolan.
- Häll upp och förvara granolan i lufttäta burkar.