Plommonmarmelad

Här kommer ett recept på en fin och riktigt god höstmarmelad. Har du plommon över är det här alltså ett superbra recept. Marmeladen är lätt att göra och det går snabbt att tillaga den.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Plommonmarmelad pa burk

Plommonmarmelad

  • Total tid: Ca. 25 min.
  • Antal: 1 liter. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 kilo plommon
  • 6 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kanelstång

Instruktioner

  1. Skölj plommonen väl.
  2. Ta bort kärnorna från plommonen och dela plommonen i mindre bitar.
  3. Blanda allt i en kastrull.
  4. Koka upp allt försiktigt. Låt det koka i 10 – 15 minuter. De sista 5 minuterna kan det koka kraftigt. Rör om i botten av grytan då och då och oftare mot slutet av kokningen så det inte bränner vid i botten. Om det blivit vitt skum på ytan när marmeladen kokt klart så skumma marmeladen för att få bort det mesta av skummet.
  5. Häll upp marmeladen i väl rengjorda glasburkar.
  6. Låt marmeladburkarna svalna i rumstemperatur och förvara dem sedan i kylskåpet.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Ta tillvara på trädgårdens goda plommon och gör riktigt god marmelad med dem. Att köpa plommon i affären går förstås också bra.

Ta tillvara pa dina gamla plommon

2. Skölj, kärna ur och dela plommonen. Lägg dem därefter i en kastrull tillsammans med alla andra ingredienser.

Plommon som ligger i kastrull

3. Koka upp alla ingredienser i mellan 10–15 min. Koka enligt de instruktioner som står i receptet.

Koka upp plommonen

4. Häll upp marmeladen i rena burkar, låt svalna och förvara din marmelad i kylskåpet.

Fardig marmelad

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle