Mellisdags

Jordnötsbars

Fyll på energin mellan målen med dessa egengjorda jordnötsbars. Det är riktigt smidigt att ha dessa hemma så det alltid finns något tillgängligt när energinivån går ner.

De är helt släta utan några bitar av nötter och de görs på kokosmjöl som har ett högt värde av protein och kostfiber.

OBS: Den tillagningstid vi nämner på 15 min inkluderar inte frystiden på 60 min.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Jordnotsbars

Jordnötsbars

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 15 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 1 burk krämig jordnötssmör (350g)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 ½ dl kokosmjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • Flingsalt till topping

Gör så här

  1. Blanda samman jordnötssmör och honung i en skål.
  2. Tillsätt kokosmjöl och blanda väl till en smidig massa.
  3. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.
  4. Smält choklad tillsammans med kokosolja.
  5. Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.
  6. Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.
  7. Skär upp i lagom stora bars och njut!
  8. Förvara dina bars i frysen.

Tips

Kokosmjöl har ett högt värde protein och kostfiber. Det är en vanlig mjölsort i glutenfria bakverk.
Mjölsorten suger åt sig mycket vätska vilket gör att den passar särskilt bra till just dessa bars.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Häll jordnötssmör och honung i en skål.

Hall jordnotssmor och honung i skal

2. Blanda samman jordnötssmör och honung.

Blanda samman jordnotssmor och honung

3. Tillsätt kokosmjöl i bunken.

Tillsatt kokosmjol i bunken

4. Blanda ingredienserna väl till en smidig massa.

Blanda val till smidig massa

5. Fördela massan i en form klädd med bakplåtspapper.

Fordela massan i kladd form

6. Smält choklad tillsammans med kokosolja.

Smalt choklad med kokosnotsolja

7. Fördela den smälta chokladen över jordnötsmassan.

Fordela choklad over jordnotterna

8. Toppa med flingsalt och ställ formen i frysen minst en timme.

Fordela choklad over jordnotsmassan

9. Dela upp i lagom stora bars och njut!

Fardiga bars 3
Fardiga bars 2
Fardiga bars

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle