Julens våfflor med lingongrädde

Dessa våfflor är otroligt goda i juletider! De är smaksatta med pepparkakskrydda och de serveras med lingongrädde. Så tillaga gärna dessa våfflor och bjud på dem till mellanmålet. Så juligt och så gott.😋

OBS: Vi rekommenderar att du bakar våfflorna med vår pepparkakskrydda som du hittar receptet på genom att trycka här.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Julvafflor

Julens våfflor med lingongrädde

  • Total tid: 20 min.
  • Antal: 6 st. 1x

Ingredienser

Skala

Till våfflorna

  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • 2 dl kallt vatten alt mineralvatten

Till lingongrädden

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl rårörda lingon alt. lingonsylt

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda i en skål.
  3. Tillsätt vatten, ägg och smält smör och vispa samman till en jämn och fin smet.
  4. Grädda dina våfflor i smörat våffeljärn.
  5. Vispa grädden.
  6. Blanda försiktigt ner rårörda lingon eller lingonsylt i grädden.
  7. Servera dina nygräddade och juliga våfflor med lingongrädden.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Här nedan kan du läsa om utvalda delar från receptet.

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda torra ingredienser i skalen

2. Tillsätt vatten, ägg och smält smör. Vispa därefter ingredienserna till en jämn och fin smet.

Jamn smet for vafflor

3. Grädda i våffeljärn och servera direkt tillsammans med lingongrädden.

Gradda i vaffeljarn

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle