Detta recept på chiapudding med choklad ger dig en god, nyttig och mättande frukost, mellis eller kvällsnacks.
Du får alltså massor av nyttigheter i ett och samma glas!
3 fördelar med chiapuddingenChiapuddingen innehåller chiafrön som är proteinrika och innehåller mängder av omega 3. Chiapuddingen innehåller kakao som bidrar med mängder av antioxidanter, men även en hög halt magnesium vilket exempelvis motverkar trötthet. Chiapuddingen innehåller vanilj som bland annat har antiinflammatoriska egenskaper som är bra för din hjärna. Ett tips innan du börjarFörbered gärna chiapuddingen på kvällen så har du en god frukost färdig nästa morgon.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 4 dl mjölk6 msk chiafrön1 msk kakaopulver2 krm vaniljpulver
Blanda chiafrön, kakaopulver och vaniljpulver i en skål. Häll mjölken i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl. Fördela blandningen i två skålar eller glas. Ställ glasen i kylskåp och rör om lite då och då i början av kylningen så att inte chiafröna åker ner till botten. Låt stå i kylskåp fyra timmar eller över natten. Toppa med skivad frukt eller bär och ringla över lite nötter eller kokoschips. Tips Toppa gärna din chiapudding med bär eller skivad frukt, och ringla gärna över hackade nötter för att få lite extra crunch i puddingen!
Recept av: Kajsa Rosqvist Bilder och inspiration Fler recept vi tror du gillar