Här kommer ett recept på mättande och goda våfflor med extra mycket fiber. Det är verkligen inte mycket som skiljer dessa havrevåfflor från de klassiska våfflorna i smaken, så detta är ett utmärkt alternativ som blir nyttigare och matigare.🧇💛 Havrevåfflor passar bra till både frukost och mellanmål.
Trött på att alltid tänka på middagen?
Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.
Blanda havremjöl, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet.
Vispa ner resterande mängd mjölk och äggen.
Låt smeten stå och svälla ca 20 minuter.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör.
Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och en frasig yta.
För att få våfflorna riktigt frasiga är det viktigt att inte öppna våffeljärnet för tidigt utan låta dem gräddas färdigt helt.
Servera våfflorna nygräddade.
Tips
Öppna inte våffeljärnet för tidigt, utan låt våfflorna gräddas färdigt helt. Havremjöl går utmärkt att göra själv genom att mixa havregryn till mjöl i en blender/matberedare.
Recept av:Kajsa Rosqvist
Steg för steg
1. Blanda samman havremjöl, salt, vaniljpulver, och bakpulver. Tillsätt sedan hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet.
2. Vispa ner resterande mängd mjölk och äggen. Låt smeten stå och svälla ca 20 minuter innan du gräddar våfflorna i smör.
Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.