Enkelt nöt- och fröbröd

Här kommer ett recept på ett gott, enkelt och näringsrikt bröd. Testa gärna att baka detta bröd, du slänger snabbt ihop smeten sedan sköter brödet sig själv i ugnen😀.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Not och frobrod

Enkelt nöt- och fröbröd

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min + tid i ugn.
  • Portioner: 1 brödkaka

Ingredienser

Skala
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl salt
  • 5 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ihop ägg, rapsolja och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en smet.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper, blöt gärna upp bakplåtspappret och krama ur vattnet ordentligt så formar det sig lättare i formen.
  5. Fördela smeten i formen.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  7. Låt svalna en stund i formen. Lyft sedan ut brödet från formen och låt svalna helt.
  8. Dra bort bakplåtspappret från brödet och skär upp brödet i lagom stora skivor vid servering.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Här nedan berättar vi om hur du tillagar brödet med hjälp av bilder.

1. Blanda samman smeten i en bunke.

Blanda samman i bunke

2. Fördela smeten i en brödform och grädda i ugn ca 60 min.

Ingredienser i form

3. Njut av ditt goda nöt- och fröbröd.

Not och frobrod

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle