Mellisdags

Potatisvåfflor

Här kommer ett recept på underbara våfflor med potatis i smeten! De blir matiga och får ett härligt tuggmotstånd. Servera dem gärna med räkor, gräddfil, löjrom, rödlök och färsk dill.

Det är också gott med lingon och fläsk till dessa våfflor. Testa gärna även att servera dem som snittar, då fungerar våfflorna som ett riktigt gott och festligt tilltugg.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Potatisvafflor

Potatisvåfflor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 30 min.
  • Portioner: 6 st.

Ingredienser

Skala
  • 500 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa till en slät smet.
  4. Vispa ner det smälta smöret i smeten.
  5. Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan ordentligt.
  6. Vispa ner den rivna potatisen i smeten.
  7. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör.
  8. Fördela smeten i våffeljärnet. Smeten är ganska tjock och det kan därför behövas en slickepott för att breda ut smeten.
  9. Grädda våfflorna och njut av dem varma.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt.

Blanda samman saker

2. Tillsätt mjölk och smält smör och vispa till en jämn smet.

Tillsatt mjolk och smalt smor

3. Skala och riv potatisen grovt.

potatis

4. Vispa ner den rivna potatisen i smeten.

Vispa ner potatisen i smeten

5. Grädda våfflor av smeten i ett smörat våffeljärn.

Gradda vafflor av smeten

6. Njut av nygräddade våfflor med goda tillbehör.

Njut av nygraddade vafflor
Vaflor med tillbehor

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle