Mellisdags

Omelett (grundrecept)

Detta grundrecept ger dig en krämig och god omelett. Den passar till dagens alla måltider, men var gärna lite generösare med fyllningen om omeletten ska bli en matigare lunch.

Omelett är en riktig vardagsräddare och kräver väldigt få ingredienser. Rätten är även populär hos de allra flesta eftersom man kan variera fyllningen.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Omelett omslag

Omelett (grundrecept)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 5 min.
  • Portioner: 1 port.

Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 2 msk vispgrädde (mjölk går också bra)
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ägg och grädde i en skål.
  2. Tillsätt salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna på spisen (medelvärme).
  4. Smält smör i pannan och häll sedan äggsmeten i pannan.
  5. Lägg på önskad fyllning.
  6. Låt omeletten steka 3 – 5 minuter, eller till önskad konsistens.
  7. Vik omeletten dubbelt och servera direkt.

Tips

Exempel på goda fyllningar inkluderar strimlad skinka, riven ost, rödlök, babyspenat, tomat och paprika.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Omelett i stekpanna

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle