Varm chokladmjölk med grädde

Kyligare dagar kräver varmare drycker😜

Tillred gärna denna goda varma dryck och toppa den med vispgrädde så har du en lyxig variant på varm choklad. För att få än mer chokladsmak, pudra gärna över lite kakao och strö över lite hackad choklad.

Värt att veta är att du kan välja den choklad du tycker är bäst. Denna varma choklad är gjord på mörk choklad med 70 procent kakao, men det går lika bra om du använder ljus choklad.

3 fördelar med att tillaga denna chokladmjölk

  1. Mörk choklad är rik på bland annat zink och magnesium, vilka är två ämnen som är bra för dig.
  2. Mörk choklad innehåller antioxidanter, vilket är ett ämne som sägs ge dig en bättre hy.
  3. Mörk choklad innehåller fortfarande en hel del socker och kalorier, men du får inte i dig allt för mycket sådant i en kopp choklad.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chokladmjolk2

Varm chokladmjölk med grädde

  • Total tid: 10 min.
  • Antal: 2 glas. 1x

Ingredienser

Skala
  • 5 dl mjölk
  • 60 g choklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Vispa grädden.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg den sedan i två värmetåliga glas (eller koppar). 
  3. Värm mjölken i en kastrull och häll sedan den heta mjölken i glasen, alltså över den hackade chokladen. 
  4. Rör om direkt och tills det att chokladen smält helt.
  5. Toppa den varma chokladen med grädden.

Värt att notera

Det går bra att byta choklad till ett såväl ljusare som mörkare alternativ.

  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Chokladmjolk

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle