Mellisdags

Grahamsfrallor

Här kommer ett recept på supergoda frallor som blir så fina och goda. De är mjuka och fluffiga i mitten och har en krispig yta.

Frallorna bakas med grahamsmjöl och vetemjöl. De är lätta att baka, och tack vare grahamsmjölet blir frallorna extra smakrika.

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Grahamsfrallor5

Grahamsfrallor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala
  • 1/2 paket jäst
  • 6 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung eller sirap
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Häll lite av det ljumna vattnet i bunken och lös upp jästen.
  3. Häll i resterande vatten.
  4. Häll i salt och honung/sirap i bunken och rör om.
  5. Häll därefter i grahamsmjöl och vetemjöl i bunken.
  6. Rör om igen så du får en lagom lös deg.
  7. Låt degen jäsa i bunken i mellan cirka 2 – 3 timmar. Täck bunken med en jäsduk vid jäsningen.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Ta upp degen på ett väl mjölat bakplåtspapper.
  10. Vik ihop degen några gånger så att den blir något mer platt. Knåda inte degen.
  11. Lägg ett mjölat bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  12. Skär lagom stora bitar av degen och lägg dem på bakplåtspappret. Det gör inget om bitarna blir lite ojämna, de blir ändå fina när de är färdiggräddade.
  13. Sätt in plåten i ugnen och grädda frallorna i mitten av ugnen cirka 13 – 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  14. Låt frallorna svalna av på galler.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle