Mellisdags

Chiapudding (grundrecept)

Chiapudding är gott, nyttigt och smidigt att tillaga. Det går alltså snabbt att röra ihop sin egen chiapudding för att därefter ha ett supergott mellanmål färdigt i kylen.

Vi rekommenderar samtidigt att du toppar med frukt eller bär, lite nötter eller granola innan du börjar äta. I detta recept har vi valt att toppa chiapuddingen med blandade bär och vår granolabas.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Chiapudding grundrecept 3

Chiapudding (grundrecept)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 2 min.
  • Portioner: 1 port.

Ingredienser

Skala
  • 2 msk chiafrön
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg chiafrön och vaniljpulver i ett glas och blanda.
  2. Tillsätt mjölken i glaset och blanda igen.
  3. Ställ in chiapuddingen i kylskåpet och låt den stå minst en timme, men helst över natten.
  4. Toppa din chiapudding med frukt eller bär och njut av ett hälsosamt och gott mellanmål.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle