Ingredienser
Skala
- 2 ½ dl sesamfrön
- 1 dl kokosflingor
- 1/2 dl flytande honung (det går också bra med sirap)
Gör så här
- Värm upp honungen i en kastrull på spisen.
- Lägg i sesamfrön i kastrullen och låt ingredienserna stå på medelvärme i 1 minut under omrörning.
- Lägg i kokosflingor i kastrullen och blanda om.
- Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper över smeten.
- Kavla ut smeten så den får en tjocklek på cirka 3 mm.
- Ta bort det översta bakplåtspappret och dela den stora kakan till småkakor med en kniv.
- Låt kakorna stå svalt i kylskåp i cirka 1 timme innan du bryter loss dem helt.
Jag gjorde enligt receptet men de stelnade aldrig! Måste äta dem med en sked!
Vad gjorde jag för fel? 😅
Hej, och vad kul att du tillagat receptet. Är du säker på att du hade rätt mängd ingredienser? De ska bli stela och fina, och det var verkligen konstigt att de blev så lösa.
Så blev mina också, det måste vara nåt fel på receptet. Temperatur?
Tips på anvädning av denna tjocka "sirap"? Känns onödigt att kasta