Mellisdags

Sesamkakor

Detta recept ger dig nyttiga kakor på sesamfrön och kokos. Kakorna blir så där sega och goda, men ändå knapriga och lättuggade.

Värt att veta är även att dessa sesamkakor är enkla att göra då de bara kräver tre ingredienser. Dessa sesamkakor passar även utmärkt att ha med sig i väskan till såväl jobb och skola som till fritidsaktiviteter.

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Sesamkakor6

Sesamkakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 10 min.
  • Portioner: ca. 14 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 ½ dl sesamfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl flytande honung (det går också bra med sirap)

Gör så här

  1. Värm upp honungen i en kastrull på spisen.
  2. Lägg i sesamfrön i kastrullen och låt ingredienserna stå på medelvärme i 1 minut under omrörning.
  3. Lägg i kokosflingor i kastrullen och blanda om.
  4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper över smeten.
  5. Kavla ut smeten så den får en tjocklek på cirka 3 mm.
  6. Ta bort det översta bakplåtspappret och dela den stora kakan till småkakor med en kniv.
  7. Låt kakorna stå svalt i kylskåp i cirka 1 timme innan du bryter loss dem helt.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Alla kommentarer

    1. Hej, och vad kul att du tillagat receptet. Är du säker på att du hade rätt mängd ingredienser? De ska bli stela och fina, och det var verkligen konstigt att de blev så lösa.

    2. Så blev mina också, det måste vara nåt fel på receptet. Temperatur?
      Tips på anvädning av denna tjocka "sirap"? Känns onödigt att kasta

Håll dig uppdaterad

cross-circle