Ingredienser
Skala
- 75 gram smör
- 2 dl vetemjöl (alt mandelmjöl eller havremjöl)
- 1 ägg
- 1 dl jordnötssmör
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 150 g mörk choklad
- Flingsalt till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i micro.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt.
- Vispa upp ägg med elvisp i en annan skål. Tillsätt jordnötssmör, honung och smör och vispa lite till.
- Blanda samman smeten och mjölblandningen.
- Hacka 100 g choklad grovt (spara resterande choklad till senare).
- Blanda ner den grovhackade chokladen i kakdegen.
- Rulla kakdegen till 12 bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Tryck till kakorna ordentligt med handen och sedan med en gaffel.
- Grädda kakorna mitt i ugnen mellan ca. 8 – 10 minuter.
- Låt kakorna svalna helt på galler.
- Smält 50 g choklad och doppa en bit av varje kaka i chokladen.
- Strö flingsalt över chokladen.
- Nu är dina kakor redo att serveras.