Chocolate chip cookies

Här kommer ett recept på otroligt goda chocolate chip cookies med jordnötssmör. Jordnötssmöret gör dessa kakor så där sega som man önskar ha dem.🤩

Hackad choklad blandar man också ner i smeten, och kakorna är även doppade i choklad. Det ska inte snålas med choklad när det gäller chocolate chip cookies.😋

För att balansera smaken lägger du avslutningsvis lite flingsalt på toppen av dina kakor. Då får de en perfekt balans av sött och salt!

Du kan anpassa kakorna om du vill

  • Dessa chocolate chip cookies har inget tillsatt vitt socker. Det behövs verkligen inte i dessa kakor.
  • Välj en sockerfri variant av jordnötssmör om du vill hålla nere sockermängden.
  • Välj choklad med en hög halt kakao för att hålla sockermängden från chokladen nere.
  • Det går bra att byta ut vetemjöl till mandelmjöl eller havremjöl.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Profilbild for choclat chip cookies

Chocolate chip cookies

  • Total tid: 40 min.
  • Antal: 12 st. 1x

Ingredienser

Skala
  • 75 gram smör
  • 2 dl vetemjöl (alt mandelmjöl eller havremjöl)
  • 1 ägg
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mörk choklad
  • Flingsalt till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i micro.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt.
  4. Vispa upp ägg med elvisp i en annan skål. Tillsätt jordnötssmör, honung och smör och vispa lite till.
  5. Blanda samman smeten och mjölblandningen.
  6. Hacka 100 g choklad grovt (spara resterande choklad till senare).
  7. Blanda ner den grovhackade chokladen i kakdegen.
  8. Rulla kakdegen till 12 bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  9. Tryck till kakorna ordentligt med handen och sedan med en gaffel.
  10. Grädda kakorna mitt i ugnen mellan ca. 8 – 10 minuter.
  11. Låt kakorna svalna helt på galler.
  12. Smält 50 g choklad och doppa en bit av varje kaka i chokladen.
  13. Strö flingsalt över chokladen.
  14. Nu är dina kakor redo att serveras.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Steg för steg

Blanda de torra ingredienserna i en skal
Blanda samman smeten och mjolblandningen
Blanda till en smidig kakdeg
Hacka 100 g choklad grovt
Blanda ner chokladen i kakdegen och rulla degen till 12
Tryck till kakorna med handen och sedan med en gaffel
Gradda kakorna mitt i ugnen 8 10 minuter
Lat kakorna svalna helt pa galler
Doppa varje kaka i smalt choklad och
Servera dina goda chocolate chip cookies

Fler recept vi tror du gillar

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle