Mellisdags

Chokladbräck

Enkelt och gott! Kan det bli bättre?

Att tillaga chokladbräck tar bara några minuter, och vi rekommenderar även att du varierar dina chokladbräck efter tycke och smak. 

De chokladbräck du hittar i detta recept är toppade med osaltade cashewnötter, gojibär och flingsalt. De ingredienserna blir till en smakrik kombination som passar perfekt tillsammans med den mörka chokladen.

Passa gärna på att slå in några bitar av chokladbräcken i cellofan, för att således kunna ge bort dem som en gåva som både är god och vacker.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Choklad

Chokladbräck

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 35 min.
  • Portioner: 1 plåt.

Ingredienser

Skala
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl osaltade cashewnötter 
  • 1/2 dl torkade gojibär
  • En nypa flingsalt

Gör så här

  1. Smält chokladen, exempelvis i en kastrull eller i en tallrik över kastrullen.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll den smälta chokladen över bakplåtspappret. 
  3. Bred ut chokladen något och strö över cashewnötter, gojibär och flingsalt.
  4. Ställ chokladen svalt tills den stelnat.
  5. Dela upp chokladen i bitar.
  6. Förvara dina färdiga chokladbräck i kylen.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle