Chokladbräck

Enkelt och gott! Kan det bli bättre?

Att tillaga chokladbräck tar bara några minuter, och vi rekommenderar även att du varierar dina chokladbräck efter tycke och smak. 

De chokladbräck du hittar i detta recept är toppade med osaltade cashewnötter, gojibär och flingsalt. De ingredienserna blir till en smakrik kombination som passar perfekt tillsammans med den mörka chokladen.

Passa gärna på att slå in några bitar av chokladbräcken i cellofan, för att således kunna ge bort dem som en gåva som både är god och vacker.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Choklad

Chokladbräck

  • Total tid: 35 min.
  • Antal: 1 plåt. 1x

Ingredienser

Skala
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl osaltade cashewnötter 
  • 1/2 dl torkade gojibär
  • En nypa flingsalt

Instruktioner

  1. Smält chokladen, exempelvis i en kastrull eller i en tallrik över kastrullen.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll den smälta chokladen över bakplåtspappret. 
  3. Bred ut chokladen något och strö över cashewnötter, gojibär och flingsalt.
  4. Ställ chokladen svalt tills den stelnat.
  5. Dela upp chokladen i bitar.
  6. Förvara dina färdiga chokladbräck i kylen.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle