Det är en bra idé att ta tillvara på den risgrynsgröt som blir över, så varför inte göra en god pudding av din “gamla” risgrynsgröt?
Här får du ta del av ett smidigt recept på risgrynspudding. Puddingen smakar gott och är även lättlagad då den har så pass få ingredienser.
I detta fall har vi valt att grädda risgrynspuddingen i portionsformar, men det går precis lika bra att grädda puddingen i en större form.
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon 4 dl kall risgrynsgröt2 ägg1 dl grädde (mjölk går också bra).1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Häll upp smeten i små ugnsformar alt. en större ugnsform. Grädda puddingen i mitten av ugnen i ca. 30 min. Ta ut risgrynspuddingen från ugnen och servera den varm. Förslagsvis med sylt och grädde. Tips Om du vill smaksätta din risgrynspudding är det en bra idé att tillsätta kardemumma, vaniljpulver eller saffran.
Recept av: Kajsa Rosqvist Bilder och inspiration