Pizza Bianco med chévre och rödbetor på surdegsbotten

Detta recept ger dig en väldigt god pizza med chévre, rödbetor och rostade pinjenötter. Tillagningen är enkel, och avslutningsvis toppar du bara pizzan med honung och ruccola. 

Tack vare att pizzan görs på färdig surdegsbotten går det även snabbt att tillaga den. Den snabba tillagningstiden är säkert uppskattad på exempelvis en fredagskväll när du snabbt vill kunna laga till en god middag eller ett gott mellanmål.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pizza Bianco3

Pizza Bianco på surdegsbotten

  • Total tid: 25 min.
  • Antal: 2 port. 1x

Ingredienser

Skala
  • 1 st. färdig surdegsbotten 400 g.
  • 1 ½ dl crème fraiche.
  • 1 st. kokt rödbeta.
  • 150 g riven ost.
  • 100 g chévre.
  • 1/2 påse pinjenötter.
  • Några ruccolablad efter tycke och smak.
  • Flytande honung som ska ringlas över pizzan.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rödbetan i jämna skivor.
  3. Skär chévren i jämna skivor.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på spisen.
  5. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Dela surdegen i två lika stora delar och forma degen till två runda pizzabottnar.
  7. Lägg bottnarna på plåten med bakplåtspapper under.
  8. Fördela crème fraiche över bottnarna så det täcker hela pizzan.
  9. Fördela riven ost på bottnarna.
  10. Lägg skivad chévre och rödbeta på pizzorna.
  11. Grädda pizzorna i ugnen i ca. 15 min.
  12. Ta ut ugnsplåten med pizzorna och toppa pizzorna med ruccola, rostade pinjenötter och honung. 
  13. Servera dina pizzor direkt, alltså medan de är varma.
  • Författare: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Kajsa Rosqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betygsätt recept (frivilligt) 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle