Ingredienser
Skala
- 1 st. färdig surdegsbotten 400 g.
- 1 ½ dl crème fraiche.
- 1 st. kokt rödbeta.
- 150 g riven ost.
- 100 g chévre.
- 1/2 påse pinjenötter.
- Några ruccolablad efter tycke och smak.
- Flytande honung som ska ringlas över pizzan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär rödbetan i jämna skivor.
- Skär chévren i jämna skivor.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på spisen.
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Dela surdegen i två lika stora delar och forma degen till två runda pizzabottnar.
- Lägg bottnarna på plåten med bakplåtspapper under.
- Fördela crème fraiche över bottnarna så det täcker hela pizzan.
- Fördela riven ost på bottnarna.
- Lägg skivad chévre och rödbeta på pizzorna.
- Grädda pizzorna i ugnen i ca. 15 min.
- Ta ut ugnsplåten med pizzorna och toppa pizzorna med ruccola, rostade pinjenötter och honung.
- Servera dina pizzor direkt, alltså medan de är varma.