Mellisdags

Morotsscones

Nybakat bröd direkt på morgonen? Mmmm, ja tack! Scones är det perfekta brödet när du vill lyxa till din frukost.

Dessa scones innehåller finriven morot så de blir härligt saftiga.🤩 De innehåller också havregryn vilket gör dessa scones extra mättande och fiberrika.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Morotsscones 1

Morotsscones

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 20 min.
  • Portioner: 8 st.

Ingredienser

Skala
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl mjölk
  • 1 st morot (finriven)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Finfördela smöret i blandningen.
  4. Tillsätt riven morot och mjölk. Rör ihop till en deg.
  5. Forma 8 st scones med blöta händer alt. mjölade händer. Lägg dina scones på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Strö lite havregryn över sconesen.
  7. Grädda dina scones mitt i ugnen i mellan 10 – 15 minuter.
  8. Njut av nybakta scones!
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle