Mellisdags

Mellismuffins med äpple och kanel

Här får du ta del av ett recept på muffins som blir extra saftiga och goda. Främst eftersom de är fyllda med tärnade bitar från äpplen. Värt att veta är även att dessa muffins varken innehåller mjöl eller socker, vilket gör att de passar särskilt bra till såväl frukost som mellanmål.

Det går även bra att frysa dessa muffins så du kan plocka fram och tina upp dem så fort du vill ha ett snabbt, gott och nyttigt mellanmål.

Trött på att alltid tänka på middagen?

Testa matkasse och spara tid – vi guidar dig rätt.

Hitta den bästa matkassen för dig
Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Mellismuffins apple3

Mellismuffins med äpple och kanel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 25 min.
  • Portioner: 12 st.

Ingredienser

Skala

Till smeten

  • 3 st mogna bananer
  • 3 dl havregryn
  • 5 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel

Till fyllningen

  • 3 st äpplen
  • 1 tsk kanel

Övrigt

  • Två msk smör till stekningen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa samman banan, havregryn, ägg, bakpulver och kanel i en skål till en jämn smet.
  3. Skala äpplena och tärna dem i bitar på cirka 1x1 cm.
  4. Stek äppelbitarna mjuka med smör och kanel. Att steka bitarna i cirka 3 min på medelvärme brukar vara lagom. Du ska även röra om under stekningen.
  5. Fördela smeten så den fyller hälften av varje muffinsform.
  6. Placera en jämn mängd äppelbitar i varje muffins och avsluta med att tillföra all kvarvarande smet över äppelbitarna.
  7. Grädda dina muffins mitt i ugnen i cirka 15 min.
  8. Ta ut formen från ugnen och låt dina muffins svalna.
  9. Nu kan du servera dina goda mellismuffins.

Tips

Du kan byta ut ditt "vanliga" havregryn mot fiberhavregryn om du vill tillreda särskilt nyttiga mellismuffins.

  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Fler recept vi tror du gillar

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

cross-circle