Mellisdags

Dadelbollar

Här får du ta del av ett recept med goda och nyttiga dadelbollar som dessutom är enkla att baka.

Frys gärna ner de dadelbollar som inte går åt så har du ett nyttigt snacks att plocka fram när suget sätter in.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Dadelbollar1

Dadelbollar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 5 min.
  • Portioner: ca. 16 st.

Ingredienser

Skala
  • 16 st dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna.
  2. Mixa samman dadlarna och havregrynet till en kladdig smet.
  3. Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa samman smeten på nytt.
  4. Rulla bollar av smeten.
  5. Rulla bollarna i kokos, nötter eller kakao.
  6. Förvara dadelbollarna i kylskåpet eller i frysen.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Dadelbollar11

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle