Mellisdags

Granolabas

Här kommer ett gott, enkelt, nyttigt och framförallt billigt alternativ till köpt granola.

Med denna lättlagade granolabas kan du enkelt ladda upp inför exempelvis frukost och mellis. Du ska även veta att denna granolabas passar utmärkt som grund till vår granolatårta.

Goda tillbehör att ha i din granolabas inkluderar bland annat nötter, färska eller torkade bär, skivad frukt, frön och/eller kokos. Det är en bra idé att bara plocka fram det du har tillgängligt i skafferiet, och mixa som du vill för att således kunna variera din granola.

Passa gärna på att göra dubbel sats av denna grundgranola så det alltid finns något gott till allt ifrån mer avancerade rätter till frukostyoghurten.

Print
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Granolagrund1

Granolabas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total tid: 50 min.
  • Portioner: 12 port.

Ingredienser

Skala
  • 10 dl havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ta fram en ugnsplåt och klä den med ett bakplåtspapper.
  3. Häll havregryn i en bunke och häll flytande honung och rapsolja över havregrynen.
  4. Blanda väl.
  5. Häll havregrynsblandningen på plåten med bakplåtspappret.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 35 – 40 min. Rör om några gånger under gräddningen.
  7. Ta ut plåten med granolabas och låt den svalna helt.
  8. Häll upp din granolabas i glasburk eller plåtburk.
  • Recept av: Kajsa Rosqvist

Bilder och inspiration

Emma

Emma tillagar och skriver alla recept, och hon tar även alla bilder. Drivet för bakning och matlagning har funnits länge. Hon är mycket nöjd över att nu få dela med sig av sina recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Håll dig uppdaterad

cross-circle